Assalamualaikum Kawan :)
2012/08/098/09/2012 02:37:00 pm


Hai kawan *tersenyum manis* Ya awak kawan. Awak apa khabar? Sihat? Saya tau. Luaran awak memang nampak sihat. Tapi dalaman awak, awak sakit. Awak tak sihat. Saya kenal awak kawan. Even kita baru rapat tahun lepas, tapi saya dah faham dengan perangai awak. Dulu kita okay, rapat macam adik beradik. Mana ada awak, situ ada saya. Sebab kita sekelas. Dulu kita macam belangkas. Kongsi masalah semua sesama. Tapi sekarang? Bila dah tak sekelas, macam-macam masalah yang datang. Kejap O.K, kejap K.O. Bila dah O.K, macam belangkas masing-masing. Tapi bila K.O, seorang ke utara seorang ke selatan.

Sekarang kita perang besar. Saya taktau siapa puncanya. Saya taktau apa sebab sebenar. Sampai saya kena "sumpah" dengan NN. Saya tak pernah menangis sebab kawan. Dan haritu hari pertama saya menangis sebab kawan. Tak siapa tahu betapa sedihnya saya masa tuhh kawan. Yang mereka tau hanya menjaga perasaan orang lain. Ya saya marah awak time tuhh sebab saya taknak awak percaya cerita tuhh.

Saya bukan macam yang awak semua fikirkan. Awak kawan saya, tak mungkin saya nak hancurkan kebahagiaan awak dengan Dia. Kalau betul saya nak hancurkan kebahagiaan awak dengan Dia, dah lama saya buat. Dan waktunya bukan sekarang! Saya tak salahkan awak 100% Mungkin ada salah saya jugakkan? Semua manusia ada ego tersendiri. Dan saya mengaku yang saya jugak ego.


Even saya pernah cakap macam tuhh atau buang awak sebagai kawan saya, tapi percayalah. Hati saya sebenarnya taknak kehilangan kawan macam awak. Sebab tiada istilah "Bekas Kawan" Tapi di sebabkan perasaan marah, saya terlepas cakap. Tapi bila fikir-fikir balik, saya macam tak pernah menyesal buang awak sebagai kawan saya. Saya taktau kenapa. Mungkin saya dah tawar hati dengan apa yang berlaku sejak 16/05/2012 :)

Tapi apa yang pasti. Semua kenangan kita berlegar-legar dalam ingatan saya tanpa henti. Saya mungkin senang membenci tapi susah melupakan. Kenangan kita terlalu segar dalam ingatan saya. Kita ketawa sama-sama. Berkongsi cerita sama-sama. Bertukar novel antara satu sama lain. Berkongsi ilmu sama-sama. Tiru jawapan antara satu sama lain. Saling nasihat menasihati. Semua terlalu indah untuk saya melupakannya kawan.

Kadang-kadang saya pernah terfikir untuk berdamai seperti dulu. Seperti zaman 2011 kita dulu. Tapi ego menguasai diri saya. Perlukah saya mengaku kalah dulu dengan awak semua? Perlukah saya melayangkan bendera putih tanda menyerah kalah? Saya tau, awak semua memang tak akan menyerah kalah sebab awak semua fikir ini semua salah saya seorang :) Kalau awak semua berkeras dan taknak menyerah kalah, saya pun terpaksa berbuat demikian.

Saya masih simpan lagi text terakhir kita. Saya tak akan padam. Even text tuhh semua menyakitkan hati saya dan mampu buat saya menangis, saya tetap simpan. Saya berperang dengan NN. Dia cakap saya yang cerita semuanya dekat Dia. Kalau betul saya ada cerita, saya akan ingat. Masalahnya, saya tak ingat. And cerita tuhh tak pernah wujud dalam hidup saya.

NN bukak cerita lama. Saya tak marah Dia pasal Dia tunjuk text saya yang saya cakap awak ego. Kalau saya marah, mean saya takut. Tapi takk. Saya tak takut. And saya tak kisah pun pasal tuhh. Tapi NN tengking saya macam saya marah Dia tunjuk text saya dekat awak. NN ungkit semua cerita lama. Dia macam nak cakap yang semua ni salah saya. Semuanya berpunca dari saya. Dia cakap saya lepas tangan pasal benda ni semua. Ini semua masalah korangg kann? Kenapa perlu cakap saya lepas tangan?

Jangan salahkan orang lain 100% Cerminkan diri sendiri dulu. Masing-masing ada salah masing-masing. Tapi kenapa nak cakap yang semuanya salah saya? Hinakan saya pada mata korangg semua? Apa salah saya pada korangg? Apa silap saya dan apa doasa saya? Ini ke balasan saya sebab menjadi KAWAN awak semua? Kalau betul semuanya salah saya, saya mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung jari kaki saya. Halalkan makan, minun, harta dan ilmu yang pernah korangg bagi dekat saya. Saya manusia biasa yang selalu buat salah dan silap.


I miss my best friend. Repeat I MISS MY BEST FRIEND. Saya rindu kawan baik saya. Saya rindu kenangan kita. Mungkin hati saya tak sekeras hati ibu saya yang tak akan pernah menyerah kalah. Hati saya lembut. Terlalu lembut dan saya cepat mengalah. Tipu kalau saya cakap saya tak kecik hati, marah, kecewa, sedih and sakit hati. Saya manusia biasa yang punya hati dan perasaan. Saya mungkin boleh memaafkan korangg semua. Tapi untuk melupakan semua ni, mengambil masa seumur hidup saya, KAWAN.

P/S: *SAYA: It Me* *AWAK: Puteri Nur Aishah* *NN: Nurul Nadia*

Maaf kalau korangg kurang selesa dengan post aku yang ni. Aku cuma meluah apa yang aku rasa. Maaf dari hujung rambut sampai hujung jari kaki. Maaf seribu kali maaf :)

Sincerely,
Nurul Ain binti Abdul Ghaffar